Realitatea TV Cluj: Şpaga Fany, "ciocolată" pentru şefa ARR VIDEO

Realitatea TV Cluj: Şpaga Fany,
Scandalul de corupţie în care este implicată conducerea firmei de transport Fany ajunge până în apropierea preşedintelui Consiliului Judeţean. Un consilier al lui Horea Uioreanu a recunoscut că a primit 6.000 de lei din partea patronului Fany. Informaţia apare în motivarea hotărârii Tribunalului Cluj cu privire la arestările dispuse de procurori în acest dosar. Potrivit aceluiaşi document, banii daţi şefei direcţiei licenţe din cadrul ARR erau denumiţi "ciocolată", în discuţiile dintre inculpaţi.

Magistraţii Tribunalului Cluj au notat în motivare că la finele anului 2013 omul de afaceri Ştefan Cadar i-a promis lui Răzvan Pop, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean, 10.000 de euro, din care i-a remis efectiv suma de 6.000 de lei. În schimbul banilor, Pop trebuia să influenţeze rezultatul atribuirii traseelor de transport în Comisia Paritară a Consiliului Judeţean.

FUNCŢIONARUL A RECUNOSCUT
SURSA: HOTĂRÂREA TRIBUNALULUI CLUJ

"În sarcina inculpatului Cadar Ştefan se reţine şi acuzaţia de cumpărarea influenţei funcţionarului. (...) Ea este argumentată şi probată prin declaraţiile date de însuşi suspectul Pop Răzvan Marius, care a recunoscut că inculpatul Cadar Ştefan i-a promis suma de 10.000 de euro, din care i-a remis efectiv suma de 6.000 de lei pentru ca "să fie bine", cu referire la rezultatul atribuirii din comisia paritară ce urma să se desfăşoare începând cu 18 decembrie 2013"

Pop este consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. "Momentan este în concediu", spune Uioreanu. "I-am comunicat că dacă există asemenea faptă lucrurile din punctul meu de vedere sunt destul de clare - cine a greşit va plăti".

Magistraţii au mai arătat în motivare că patronii firmei de transport denumeau "ciocolată" banii daţi şefei din Autorităţii Rutiere din România.

"CIOCOLATĂ" PENTRU ŞEFA DIN ARR
SURSA: HOTĂRÂRE TRIBUNALUL CLUJ

"Din interceptările convorbirilor telefonice purtate de inculpaţi în perioada 13-17.12.2013 rezultă că cei trei inculpaţi au convenit ca, prin intermediul martorului N.I.A, soţii Cadar să îi trimită inculpatei Dobrilă Daniela o "ciocolată", tradusă ulterior de către aceiaşi inculpaţi, în discuţii, ca fiind vorba de suma de 10.000 de lei"

Patronul firmei Fany, Ştefan Cadar, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar soţia sa şi şefa din ARR sunt arestate la domiciliu. Potrivit anchetatorilor, soţii Cadar i-ar fi dat Danielei Dobrilă bani şi bunuri în valoare totală de peste 15.000 de euro pentru a obţine cât mai multe trasee de transport în judeţul Cluj.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza