REALITATEA TV Cluj: Doi funcţionari din Cluj sunt implicaţi în scandalul cărnii VIDEO

REALITATEA TV Cluj: Doi funcţionari din Cluj sunt implicaţi în scandalul cărnii VIDEO
Un consilier de la Direcţia Sanitar Veterinară şi un inspector OPC sunt cercetaţi penal în dosarul de evaziune fiscală, instrumentat de DIICOT. După ce ieri au avut loc percheziţii în mai multe judeţe, la sediile firmelor suspectate că ar avea implicaţii în acest scandal, astăzi autorităţile au început să controleze amănunţit toate magazinele şi hypermarketurile.

Un inspector OPC din Cluj este acuzat de procurori de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat.

INSPECTOR DIN CLUJ, ACUZAT
SURSA COMUNICAT DIICOT

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că N.V.V. a pretins şi a primit foloase materiale (produse de carmangerie) de la inculpatul C.B, cu scopul de a interveni pe lângă un inspector din cadrul OPC Bistriţa Năsăud, pentru a aplica sancţiunea avertismentului la o societate comerciala datorită încălcării unor prevederi legale privind punerea în vânzare a produselor din carne printr-un magazin de desfacere", au precizat procurorii DIICOT.

Reprezentanţii OPC Cluj spun că nu au fost înştiinţaţi cu privire la cercetarea inspectorilor şi că au controlat toate magazinele care comercializează carne.

Potrivit DIICOT, şi un consilier din cadrul DSV Cluj este anchetat în acelaşi dosar sub acuzaţia de favorizare a infractorului.

ANUNŢA CONTROALELE

SURSA COMUNICAT DIICOT

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, după ce a luat la cunoştinţă despre faptul că urmează a se efectua un control la magazinele aparţinând unei societăţi comerciale, privind punerea în vânzare a produselor de carne alterate, a anunţat pe suspectul C.R.B (administratorul societăţii comerciale) asigurând acestuia timpul necesar pentru a ascunde marfa alterata", au precizat anchetatorii.

Şeful DSV Cluj, Nicolae Pivariu, a precizat că subordonatul său colaborează cu anchetatorii şi că nu ar fi acuzat.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza