Reacția palestinianului Raed Arafat la războiul din Israel

Reacția palestinianului Raed Arafat la războiul din Israel
| Foto: colaj - https://media.capital.ro/ , Hepta

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, este la origine palestinian. Acesta a avut o primă reacție de la declanșarea războiului, după atacurile Hamas asupra Israelului.

Raed Arafat s-a născut la Damasc, în Siria. Acesta este un medic român de origine arabo-palestiniană, specializat în anestezie-terapie intensivă. A crescut în Nablus, Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani (în 1981) a emigrat în România, pentru a studia medicina. A studiat limba română la Pitești, iar ulterior, a urmat cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș și s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în anestezie terapie intensivă.

În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă. În ianuarie 2014 a fost numit șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), creat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne.

În urmă cu o săptămână teroriștii Hamas au declanșat un atac asupra civililor din Israel. Au măcelărit cu o cruzime fără margini israelieni de toate vârstele, de la bebeluși, până la bătrâni. Raed Arafat a reacționat la atrocitățile din Israel în care deja și-au pierdut viața mii de oameni. 

”Am tot citit și auzit comentarii cu varii puncte de vedere despre atrocitățile care au avut loc în Israel. Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare.

Ca om în primul rând, dar și ca palestinian de origine și medic care și-a dedicat viața salvării de vieți, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund gresit, este inuman si criminal.

Violența de orice fel naște violență, iar cei care cred că prin uciderea civililor, femeilor, bătrânilor și copiilor, vor găsi soluții pentru cauza lor, greșesc și demonstrează o abordare primitivă pe care nu o poate accepta nicio religie și nicio persoană rațională!

Condoleanțele mele se îndreaptă către cei care și-au pierdut copii, părinții, frații, surorile și prietenii în aceste zile. Toate cele întâmplate vor rămâne ca o pată neagră, de neuitat, în istoria omenirii!”, a transmis șeful DSU, Raed Arafat. 

Comenteaza