Razie la transportul de lemne din Cluj! Refuză să cântărească mașinile, mai bine plătesc amenda

Razie la transportul de lemne din Cluj! Refuză să cântărească mașinile, mai bine plătesc amenda

În perioada 21 – 23 februarie a.c. polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin au organizat și desfășurat acțiuni punctuale comune cu efective din cadrul I.S.C.T.R, în vederea verificării respectării legislației în vigoare referitoare la transporturile de mărfuri/persoane, creșterii gradului de responsabilizare și conștientizare cu privire la dispozițiile legale, dar și în vederea prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere.

 

În acest context, acțiunile au avut loc cu preponderență pe sectorul de drum DN1-E60, între localitățile Huedin și Ciucea.

În cadrul controalelor efectuate au fost identificate și aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 84.000 de lei. Astfel, în conformitate cu prevederile O.G. 43/1997 au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, respectiv 3 pentru refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire, 1 pentru depășirea masei totale admise și 1 nerespectarea obligației de însoțire a transportului agabaritic cu autovehicul autorizat.

Totodată, în conformitate cu prevederile O.G. 37/2007 au fost constatate și aplicate 3 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 în cazul transportatorilor de persoane, respectiv utilizarea cadrului aparținând altui conducător auto și 1 pentru nerespectarea timpilor de conducere.

Etichete
Comenteaza