Razie la contrabandiştii de ţigări. Mii de ţigarete confiscate

Razie la contrabandiştii de ţigări. Mii de ţigarete confiscate
În urma unei percheziţii şi a mai multor controale, poliţiştii clujeni au ridicat marţi mii de ţigarete şi aproape un kilogram de tutun.

În acest contex un bărbat de 49 de ani din Gilău a fost surprins în flagrant în timp ce comercializa fără îndeplinirea condiţiilor legale tutun şi ţigarete pe Calea Floreşti din Cluj-Napoca.

"Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Cele aproximativ 900 de grame de tutun şi circa 1.700 de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

De asemenea, efectivele Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au efectuat o percheziţie domiciliară în comun Mica, la locuinţa unei femei de 61 de ani din Bistriţa-Năsăud, bănuită că ar fi comercializat ţigări de contrabandă cu produse ce ar fi provenit de pe raza judeţului Suceava.

În urma descinderilor poliţiştii au ridicat aproximativ 1.800 de ţigarete netimbrate, deţinute fără documente legale de provenienţă.

Faţă de femeia în cauză cercetările continuă pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 privind deţinerea, transportul, depozitarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârşirii acesteia.

"Ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea ţigaretelor, prejudiciul urmând a fi stabilit de către reprezentamţii Direcţiei Regional Vamale Cluj", a mai transmis IPJ Cluj

Acțiunile desfășurate de poliţiştii clujeni pentru protejarea mediului de afaceri împotriva activităților comerciale ilicite continuă și în perioada următoare.

Comenteaza