Razie la Cluj-Napoca. Mașini luate la control și sute de persoane verificate/ Câte amenzi s-au dat în doar două ore

Razie la Cluj-Napoca. Mașini luate la control și sute de persoane verificate/ Câte amenzi s-au dat în doar două ore

Polițiștii au acționat la finalul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca, în vederea menținerii unui climat de siguranță rutieră și prevenirii accidentelor de circulație.

La data de 1 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-7 Cluj-Napoca, și cei ai secțiilor rurale Baciu și Apahida, cu sprijinul polițiștilor locali, au desfășurat o acțiune punctuală pe raza municipiului, în vederea menținerii unui climat de siguranță rutieră și prevenirii accidentelor de circulație.

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 17.00-19.00,  fiind legitimate 225 de persoane și oprite pentru control 197 de autoturisme.

Potrivit polițiștilor, neregulile constatate au impus aplicarea a 76 de sancțiuni contravenționale, 69 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea normelor de circulație rutieră, conform OUG 195/2002R.

Astfel, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nepurtarea centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, dar și pentru alte abateri ale normelor rutiere.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 3 permise de conducere unor conducători auto care nu au respectat reglementările în vigoare referitoare la efecutarea depășirilor, culoarea roșie a semaforului sau acordarea de prioritate.

De asemenea, în cadrul acțiunii, în jurul orei 18.10, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Căpușu Mare, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe strada Eremia Grigorescu, fără a deține permis de conducere.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Comenteaza