Razie-fulger în trafic la Cluj-Napoca. Amenzi de peste 25.000 de lei în doar două ore

Razie-fulger în trafic la Cluj-Napoca. Amenzi de peste 25.000 de lei în doar două ore

În doar două ore, polițiștii clujeni au tras pe dreapta 27 de "vitezomani", au suspendat un permis și au retras un certificat de înmatriculare pentru abateri ale condițiilor de ordin tehnic.

Polițiștii Biroului Rutier, alături de polițiștii secțiilor de poliție urbană și rurală din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat în cursul zilei de ieri, în intervalul orar 17.00 – 19.00, pentru crearea unui climat optim de siguranță rutieră pe principalele artere de circulație de pe raza municipiului și a zonei rurale arondate.

Conform IPJ Cluj, obiectivul urmărit de polițiști a fost responsabilizarea și determinarea tuturor participanților la trafic de a nu se abate de la respectarea normelor de circulație pe drumurile publice, în vederea prevenirii și combaterii oricăror evenimente rutiere de ordin negativ. 

"În decursul a două ore de acțiune, au fost verificate 227 de autovehicule în trafic și legitimate aproximativ 240 de persoane.

În total, și în acord cu prevederile OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.580 de lei.

Dintre neregulile constatate, 27 au vizat nerespectarea regimului legal de viteză, 17 neportul centurii de siguranță, iar restul alte abateri", au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce un permis și au retras un certificat de înmatriculare pentru abateri ale condițiilor de ordin tehnic.

Comenteaza