Razie de seară la Cluj-Napoca. Luate la control magazinele, parcurile și terasele din centru

Razie de seară la Cluj-Napoca. Luate la control magazinele, parcurile și terasele din centru

Polițiștii au acționat miercuri în Cluj-Napoca pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Miercuri de la ora 16.00 și până joi la ora 01.00, polițiștii secțiilor de poliție urbană din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroului Rutier și Biroului pentru Centrul Universitar au acționat, în sistem integrat, pe raza de competență, alături de jandarmii Grupării Mobile ”Ștefan Cicio Pop”.

"Efectivele au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție în zona teraselor și restaurantelor amplasate în centrul municipiului, respectiv în zona piețelor, parcurilor, locurilor de joacă, zonelor de agrement, centrelor comerciale și supermarket-urilor.

În partea de seară a acțiunii desfășurate, o atenție deosebită a fost acordată zonelor din Piața Unirii, Piața Muzeului, strada Piezișă și Parcul Central", au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Totodată, polițiștii au verificat respectarea programului de funcționare a operatorilor economici în contextul epidemiologic actual. Astfel, au fost legitimate 114 de persoane și verificate 61 obiective economice.

Cu ocazia controalelor pe linie rutieră, au fost oprite și verificate 39 de autovehicule, iar neregulile constatate au atras aplicarea a 14 sancțiuni contravenționale în conformitate cu OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. În acest context, polițiștii rutieri au reținut un permis de conducere în vedere suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Totodată, alte 3 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în acord cu Legea 61/1991R.

Comenteaza