Razie anti-COVID în magazine și autobuze. Amenzi de peste 20.000 de lei într-o singură zi

Razie anti-COVID în magazine și autobuze. Amenzi de peste 20.000 de lei într-o singură zi

Polițiștii clujeni au acționat joi în zonele unde se pot crea aglomerări de persoane, dar și în mijloacele de transport în comun, în vederea respectării măsurilor impuse în starea de alertă.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Polițiștii și jandarmii au acționat joi pe raza județului în vederea reducerii la minim a riscului de infectare cu virusul Covid-19 și verificării modului de respectare a măsurilor aplicabile în contextul actual al stării de alertă. În cadrul acțiunii au fost angrenate peste 500 de forțe, fiind legitimate 2.400 de persoane și verificate 130 de societăți comerciale.

Totodată, au fost verificate 195 de mijloace de transport persoane cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de Coronavirus, 97 dintre acestea reprezentând mijloace de transport public în comun.

Nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, a atras aplicarea unui număr de 101 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.500 de lei.

La Cluj-Napoca, acţiunile desfăşurate au vizat zonele în care se pot crea aglomerări de persoane, respectiv piețe, supermarketuri, parcuri, centre comerciale sau terase, forţele implicate efectuând verificări în intervalul orar 17.00 - 19.00.

Acţiunile au continuat şi pe timpul nopţii,  în intervalul orar 23.00 - 01.00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din municipiu.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, forţele implicate au legitimat 228 de persoane şi au verificat 28 de societăţi comerciale.

Totodată, au fost controlate aproximativ 120 de autovehicule în trafic.

Ca urmare a neregulilor constate, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, 28 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

Totodată, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de circulaţie rutieră, iar alte 3 sancţiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza