Războiul Cluj-București continuă chiar și cu cele mai absurde argumente . Care-i treaba cu " viniturile"

Războiul Cluj-București continuă chiar și cu cele mai absurde argumente . Care-i treaba cu " viniturile"
| Foto: Primăria Cluj-Napoca

Unii clujeni încă au impresia că bucureștenii și alte vinituri le strică orașul.

Consider că este inutil să te mândrești cu locul în care te-ai născut, indiferent dacă-i vorba de un oraș sau țară. Nu ai absolut niciun merit că ți-a fost scris în stele să te naști într-un anumit loc, dar, cu toate astea, există oameni care se cred superiori pentru că au buletin de Cluj, de exemplu. O cucoană clujeancă a dus delirul ăsta atât de departe (pe Facebook, unde altundeva?), încât are impresia că societatea îi datorează ceva în plus, gen locuri de parcare gratuite și poate o bandă dedicată pe care să-și conducă troșcoleta în liniște prin oraș. 

Poza noua 20.04.2018


Postarea respectivă nu este ceva izolat. Locuiesc în Cluj de câțiva ani, deși sunt originară din Sibiu, și genul ăsta de mentalitate este mai răspândită decât ai crede. E drept, o întâlnești mai mult la bătrânii care de fel au o problemă cu tineretul, dar uite că a început să se răspândească și în rândul celor din generația milenială. Gândirea asta poate să apară fie într-o formă mai inofensivă, gen CLUJ CAPITALĂ și comparații pasiv agresive între Cluj și București, fie în forma asta total extremă în care oricine nu e clujean este un muritor mediocru de la țară care ar trebuit să stea cât mai departe de poporul ales.

Să moară toți miticii care aduc kitschul la Cluj!


Vrem să ne dezvoltăm, dar să nu schimbăm nimic și să nu vină nimeni

Orice persoană care are niște minime cunoștințe despre economie înțelege că un oraș nu se poate dezvolta dacă își ține porțile închise. Îți trebuie investitori, universități și, în principiu, oameni dispuși să-și cheltuiască banii în orașul tău, adică aceste vinituri. Ăsta este principalul motiv pentru care Clujul a reușit să se dezvolte, mai ales dacă stai să te gândești că Funar l-a ținut blocat atâta amar de vreme, pentru că nu voia să facă afaceri cu evrei.

Articolul integral AICI. 

Comenteaza