Război între PNL şi PSD pe tema cărnii de cal aruncate în Lacul Tarniţa VIDEO

Război între PNL şi PSD pe tema cărnii de cal aruncate în Lacul Tarniţa VIDEO
Prefectul a criticat dur activitatea Direcţiei Sanitar-Veterinare, iar replica a venit de la deputatul PNL Adrian Oros, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari. Acesta i-a cerut prefectului, care provine din PSD, să se abţină de la comentarii. Analizele preliminare arată că cele peste 900 de kilograme de carne găsită în lacul Tarniţa este de cal.

Prefectul Gheorghe Vuşcan, provenit din rândul social-democraţior, a declarat că vrea să facă ordine la Direcţia Sanitar Veterinară Cluj.

"Ştiti bine ce scandal international este in acest moment si vrem sa facem ordine inclusiv la directia sanitar veterinara. este inadmisibil ca in acest moment directia sanitar veterinara sa bajbaie atat in legatura cu ceea ce se intampla din acest punct de vedere in judet", a spus prefectul Gheorghe Vuşcan.

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, deputatul PNL Adrian Oros, a luat poziţie cu privire la declaraţiile lui Vuşcan şi a susţinut că serviciile veterinare au acţionat corect.

DEPUTATUL OROS: PREFECTUL SĂ SE ABŢINĂ
SURSA comunicat Adrian Oros

În calitate de preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Cluj mă văd nevoit să îl invit pe domnul prefect Gheorghe Vuşcan să se abţină în a mai face declaraţii publice, în care pune sub semnul întrebării profesionalismul şi buna credinţă a medicilor veterinari din judeţul Cluj.

Laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj a efectuat analize preliminare ale cărnii găsite în sâmbătă în lacul de acumulare Tarniţa.

"Avand in vedere culoarea, consistenta, fibra, lipseste marmolarea perselarea. Faptul ca avem grasime galben unsuroasa 06.25 MUSCA 06.33 avem in fata carne de animal mare respecriv carne de cal", a spus Marian Mihaiu, şef laborator DSV Cluj

Şeful laboratorului a precizat că aşteaptă confirmarea analizelor efectuate la Bucureşti şi că nu a existat risc de infestare a apei potabile din lacul Tarniţa.

"Carnea arata foarte bine. Nu prezinta un risc la estimarea organoleptica de a face sa contamineze apa destinata consumului public", a mai spus Mihaiu.

Inspectoriii sanitari au luat la purecat toate firmele de profil din Cluj.

"Am extins controalele in unitatile care le avem in raza jud Cluj: depozite, transare, procesare macelarii, carmangerii", a spus Nicolae Pivariu, şef DSV Cluj.

Şeful DSV CLuj a precizat că în judeţ nu exită vrei unitate care să taie, să proceseze sau să depoziteze carne de cal. Se bănuieşte că cea găsită în lac provine din alt judeţ. Cel care a deversat carnea în lac riscă un dosar penal.

 

Inspectorii sanitari şi poliţia continuă cercetările pentru a stabili provenienţa cărnii.

 

Comenteaza