#COLECTIV | Rareș Bogdan: "Alo!! Voi, cei care ați participat, prin neimplicare, prin mușamalizare, puteți dormi liniștiți noaptea?"

#COLECTIV | Rareș Bogdan: "Alo!! Voi, cei care ați participat, prin neimplicare, prin mușamalizare, puteți dormi liniștiți noaptea?"
| Foto: Andreea Alexandru/Mediafax

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a postat un mesaj emoționant în care spune și că deși după 4 ani de la Colectiv, dosarele penale "încep și nu se mai termină", "roata se întoarce".

"Să facem cu toții un exercițiu: să ne imaginăm, pentru o clipă, că suntem unul dintre părinții copiilor care au pierit din cauza dezastrului Colectiv. Putem, în clipa aia nenorocită, să nu cerem dispariția tuturor ticăloșilor, indiferent de complicii lor? ...Încep dosare penale și nu se mai termină. Între timp mor oameni, mor speranțe. Mor și idei? Dar amintiri? Dacă uităm un coșmar ne simțim bine, pe moment. Dar el își întărește rădăcinile, sursa răului, iar data viitoare ne va bântui și ziua. Corupția ucide!! Dacă nu ne facem bine, riscăm să dispărem. O țară fără conștiință colectivă e o țară de zombi. O țară de tag-uri triste, de umbre ale senzațiilor că am fi putut fi măreți. O țară cu zâmbetul transformat în rictus.
Alo!! Voi, cei care ați participat, prin neimplicare, prin mușamalizare, prin mită, la dezastrul Colectiv, puteți dormi liniștiți noaptea? Cred că da. Dar roata se întoarce, băieți!!", a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

În urma incendiului care s-a declanşat, în seara de 30 octombrie 2015, de la o scânteie de artificii, în clubul Colectiv din Capitală, au murit 64 de persoane, iar alte câteva zeci au suferit arsuri.

În acea seară şi-au pierdut viaţa şi membri ai trupei Goodbye to Gravity care susţineau un concert de lansare a unui nou album - basistul Alex Pascu, bateristul Bogdan Lavinius Enache, chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru.

În urmă cu o săptămână, jurnaliştii de la Libertatea au publicat un film în care apar imagini din primele momente ale intervenției, în care se observă modul haotic în care au acţionat echipajele sosite la fața locului. După apariția imaginilor, ținute secrete timp de 4 ani, Parchetul Militar a anunţat că a început cercetările in rem pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu. De asemenea, procurorii militari fac cercetări şi pentru sustragere sau distrugere de probe, în acest caz.

 

Comenteaza