Liber de la Cluj cu avionul spre Italia, Spania, Marea Britanie

Liber de la Cluj cu avionul spre Italia, Spania, Marea Britanie

Lista țărilor din zona verde, exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare a fost actualizată de guvern. Zborurile suspendate către și dinspre aceste state urmează să fie reluate în 7 iulie. Astfel, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj se va putea din nou zbura către Anglia, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Polonia sau Tunisia.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a condus ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost adoptată hotărârea privind stabilirea listei țărilor membre ale Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare / carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare / carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori. Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7 iulie”, a transmis Guvernul României.

Lista verde a țărilor din Europa

Bulgaria
Monaco
Croația
Marea Britanie
Cehia
Polonia
Austria
Islanda
Elveția
Spania
Franța
Belgia
Germania
Slovenia
Danemarca
Olanda
Italia
Norvegia
Slovacia
Irlanda
Liechtenstein
Grecia
Cipru
Finlanda
Malta
Lituania
Ungaria
Estonia
Letonia
Andorra
Feroe
Vatican

Lista verde a țărilor din afara Europei

Canada
Maroc
Algeria
Australia
Rwanda
Uruguay
Japonia
Coreea de Sud
Georgia
Noua Zeelandă
Tunisia
Thailanda

Comenteaza