Video Foto Protestele continuă la Cluj, în prag de Crăciun. Ce cer angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști

Protestele continuă la Cluj, în prag de Crăciun. Ce cer angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști

Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști din Cluj protestează, astăzi, în fața Prefecturii din Cluj-Napoca. 

Zeci de protestatari, cu vuvuzele și pancarte, protestează la -8 grade Celsius, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, în fața Prefecturii din Cluj-Napoca. Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată cer:

- aplicarea în integritate a legii salarizării unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice)
- actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015

„Angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate în Parlament. Creșterea volumului activităților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională cauzată de contextul epidemiei de COVID-19, impune, din partea clasei politice, obligația respectării promisiunilor și a eliminării discriminărilor față de alte categorii de personal din sectorul public”, potrivit Sindicatului Polițiștilor Europeni.

Comenteaza