Protestatarii de la „Marșul haosului imobiliar” riscă o amendă de 15.000 de lei

Protestatarii de la „Marșul haosului imobiliar” riscă o amendă de 15.000 de lei

Fostul deputat Adrian Dohotaru, organizatorul „Marșului haosului imobiliar”, la care au participat sâmbătă, aproximativ 400 de clujeni, riscă să fie amendat cu până la 15.000 de lei.

''Am fost câteva sute de clujeni, vreo 400, care am cerut suspendarea autorizațiilor de construire pentru ansamblurile imobiliare de lângă pădure, am cerut bariere la drumul amenajat ilegal, am cerut transformarea pădurii în arie naturală pentru a o conserva cât mai bine, deci fără mii de mașini zilnic din viitoare ansambluri care sperăm să nu fie făcute.

Sincer, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, când am anunțat evenimentul mă așteptam să fim sub 100, dar s-au purtat măști, s-a păstrat distanța socială, putem fi considerați grupuri distincte la plimbare, de aceea o să contest amenda despre care poliția m-a anunțat că poate fi până în 15.000 de lei.

Nu înțeleg cum un proprietar care a permis drumul ilegal prin pădure ia 4.000 de lei amendă, iar eu mai mult, dar voi contesta amenda. Eu aș fi pus mai mulți administratori la eveniment, haha, să împărțim amenda, dar nu știam cum, cu noul Facebook. Mulțumiri participanților că au spus un NU hotărât haosului imobiliar din Cluj'', a declarat Adrian Dohotaru.

„Marșul haosului imobiliar” din Hoia a fost organizat de activistul de mediu Adrian Dohotaru, alături de reprezentanți ai platformei civice DeClic. Clujenii au cerut retragerea autorizațiilor de construcție pentru ansamblul imobiliar de 800 de apartamente, acolo unde a aparut un drum de piatra, iar pădurea Hoia-Baciu să nu fie distrusă de „rechinii imobiliari”.

Comenteaza