Protest printre colinde. Clujul, între "O ce veste minunată" şi "Dragnea şi Tudorel sunteţi statul paralel"

Protest printre colinde. Clujul, între
Aproape 4.000 de clujeni au protestat duminică seara în Piaţa Unirii, unde s-a deschis Târgul de Crăciun. Protestatarii au scandat "Dragnea nu uita România nu-i a ta" şi "Demisia" în timp ce din cealaltă parte a pieţei altă parte se aud colinde şi se citesc poveşti cu Moş Crăciun.

Protestatarii s-au adunat duminică seara în jurul orei 18 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, chiar în interiorul Târgului de Crăciun.

Ei au bannere şi afişe cu mesaje precum "Noi suntem statul paralel, Dragnea nu ai viză în el", "Toţi pentru justiţie", "Vă jucaţi cu focul, curând mămăliga va exploda", "Curaj DNA vino şi îi ia" şi scandează "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Parlament penal marş la tribunal", "Dragnea şi Tudorel sunteţi statul paralel", "Dragnea nu uita România nu-i a ta", "Hoţii la răcoare nu la guvernare", "Tăriceanu şobolanul", "Demisia".

În timp ce într-o parte a pieţei se protestează, în altă parte se cântă colinde şi se citesc poveşti despre Moş Crăciun, transmite corespondentul Mediafax.

Ziua de Cluj a transmis informaţii în direct de la protestul din aceast seară:

ora 18:45 Circa 300 de persoane participă la protestul de la Monumentul Memorandiștilor. Se scandeaza: "Demisia", "Ciuma roșie", "Justiție, nu corupție", "Nu stați la căldură, PSD vă fură", "DNA să vină să vă ia"

ora 18:55 Târgul de Crăciun se află la doi pași de locul protestului. Colindele de Crăciun se împletesc cu cântecele de protest. Copiii aflați la târg scandează și ei "Hoții, hoții".

ora 19:00 Se scandează "București nu uita, Clujul e de partea ta". "În democrație, hoții stau la pușcărie". S-a plecat în marș pe străzile orașului.

ora 19:10 Coloana numără acum circa 500 de oameni. Aceștia se îndreaptă spre Prefectură. Printre manifestanți sunt și mulți copii cu stegulețe tricolore, persoane însoțite de animale de companie, bicicliști, dar și membri ai USR. Se scandează: "Uniți, salvăm toată România", "Justiție, nu corupție". Protestul este vegheat de jandarmi care poartă veste albastre cu inscripția "DIALOG".

ora 19:12 Coloana de protestatari se întinde între Piața Unirii și Piața Avram Iancu. Peste 2.000 de oameni în marș.

ora 19:20 Manifestanții fac ocolul Pieței Avram Iancu. Numărul acestora a crescut la aproape 3.000.

ora 19:30 Târgul de Crăciun din centrul orașului s-a golit practic, deși aici au loc concerte. E clar, clujenii au lăsat deoparte distracția pentru cel puțin două ore. Și-au luat copiii, bunicii și câinii în marș împotriva guvernului.

ora 19:35 Protestul se desfășoară acum în fața Prefecturii Cluj. Sunt în jur de 4.000 de manifestanți.

ora 19:40 Între timp s-a oprit și ploaia. Circulația este oprită pe Bd. 21 Decembrie. Pe Bd. Eroilor se circulă bară la bară. Mașinile sunt redirecționate către artere laterale. La Palatul Administrativ se scandează "Demisia, demisia!". Nu se mai circulă între Prefectură și hotelul Melody.

19:45 Participanții la protest încep să se disperseze. Poliția a redeschis circulația pe B-dul 21 Decembrie.

Comenteaza