News alert Foto Protest la Prefectura Cluj. "Plecați acasă!"

Protest la Prefectura Cluj. "Plecați acasă!"
Protest la Prefectura Cluj. "Plecați acasă!"
Protest la Prefectura Cluj. "Plecați acasă!"
Protest la Prefectura Cluj. "Plecați acasă!"

Peste 100 de clujeni protestează în fața Palatului Administrativ Cluj împotriva noilor restricții de mișcare desemnate de guvern. 

Mulți dintre participanți purtau măști cu însemnele Universității Cluj, dar alții au renunțat la aceste măsuri de protecție. Majoritatea au scandat împotriva secretarului de stat Raed Arafat, unul dintre promotorii principali ai acestor măsuri. "Împreună trecem pandemia!", Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, se auzea din rândul manifestanților. 

Unii au fost mai radicali: „Demisia!”, „Plecați cu toții!”, "Jos guvernul!", "Libertate, nu închiși în casă!", „O dorință sinceră, România liberă!”. "Noile tulpini ale anului 2021: tulpina Iohannis, tulpina Cîțu, tulpina Arafat" scria pe pancarta unui protestatar.

În jurul protestatarilor au apărut jandarmi. Alți clujenii au ieşit la protest duminică, înainte de ora la care intrau în vigoare măsurile stabilite de autorităţi. 100 de persoane au protestat în Piața Unirii împotriva măsurii anti-COVID de închidere a sălilor de sport.

La protestul intitulat „Mișcare pentru libertate”, oamenii şi-au manifestat nemulțumirea faţă de de decizia autorităților de a închide sălile de sport și de fitness, ca măsură de limitare a extinderii coronavirusului, în localitățile unde incidența a trecut de 4 la mie, printre care se află și Cluj-Napoca. Un nou protest se prefigurează, sâmbătă, 3 aprilie, pe Bd. Eroilor. 

Comenteaza