Update Foto Protest la Ministerul Educației. Participă și președintele TIFF Cluj

Au început protestele față de plagiatul lui Sorin Cîmpeanu, la Ministerului Educației.

Printre cei prezenți, în fața ministerului, se numără regizorul Tudor Giurgiu (președinte TIFF Cluj), decanul Cristian Preda, Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas, și Oana Gheorghiu, cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață.

"Valorile morale ale societății sunt date peste cap. Pe mine personal mă afectează că cei tineri, copiii își imaginează probabil că acesta este modus vivendi, așa se construiește o carieră, e parte din the way to be, the way to work. Asta mi se pare total nepotrivit, inadecvat și cred că e important ca fiecare, în felul lui, să tragă un semnal de alarmă”, a spus, pentru Edupedu.ro, regizorul Tudor Giurgiu.

„Eu cred că această chestiune este generală. Faptul că ministrul a plagiat și e dovedit cumva e doar vârful piramidei. Vedem în toți anii aceștia, datorită eforturilor doamnei Șercan și ale altora, că valorile morale ale societății sunt date peste cap. Pe mine personal mă afectează că cei tineri, copiii își imaginează probabil că acesta este modus vivendi, așa se construiește o carieră, e parte din the way to be, the way to work. Asta mi se pare total nepotrivit, inadecvat și cred că e important ca fiecare, în felul lui, să tragă un semnal de alarmă, să spună că nu se pot face [lucruri] în felul ăsta. Nu poți să te împăunezi cu titluri pe falsuri și pe lucruri care nu-ți aparțin. Sunt tată, copiii îi am la școli în sistemul public, nu cred că așa se face”, a mai spus acesta.

 Protestatarii cer demisia ministrului Educației și au anunțat că o să meargă în fiecare zi minister. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este acuzat de jurnalista Emilia Șercan că și-a plagiat un curs universitar în anul 2006. Atunci, ministrul și-a însușit 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 (ca al patrulea autor) nouă pagini dintr-un curs universitar, relatează jurnalista Emilia Șercan. Cîmpeanu a reprodus, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de acei doi autori, din toate privințele.

Comenteaza