Foto Protest la Cluj-Napoca: "scumpirile la noi, profiturile la voi"

Câteva zeci de persoane au protestat, joi seara, în fața Prefecturii din Cluj, împotriva creșterii prețurilor la utilități, paralel cu un profit fără precedent pentru companiile care au profitat de criză.

"Un sistem bazat pe "scumpirile la noi / profiturile la voi", cum s-a scandat la PROTEST: Totul e prea scump! Utilități, alimente, locuințe., e pur și simplu imoral. Față de perioade în care nu e criză, cinismul de la varful ierarhiei economice și politice e mai vizibil acum. Câteva zeci de persoane am protestat seara asta impotriva creșterii prețurilor la utilități, paralel cu un profit fara precedent pentru companiile care au profitat de criză.

Prea puțin, e multă lehamite, senzație de neputință, am impresia uneori că ne-am întors în timp, la perioada de anomie socială de dinaintea crizei economice de acum mai bine un deceniu. Dar cine se aștepta la explozia din 2012, 2013 și anii următori? La fel și acum. Fiul meu mai mare, Matei, era fascinat de protest, a mai fost înainte de pandemie, dar acum e indeajuns de mare încât să și-l amintească drept primul protest. Ne întreba ce înseamnă furt legal. Adevărata corupție, imi statea pe limbă să îi raspund. Când o sa ne dam seama mai multi de asta, ce s-a întâmplat în 2017-2019 e nimic față de ce va urma", a scris activistul Adrian Dohotaru, pe Facebook.

Comenteaza