Protest faţă de situaţia din sistemul medical

Protest faţă de situaţia din sistemul medical
Dacă protestul din Bucureşti a scos în stradă câteva sute de persoane, la Cluj nu mai mult de 30 de protestatari au încercat să-şi facă vocea auzită.

700 de persoane s-au adunat la protestul organizat în Piaţa Universităţii din capitală. Similar cu protestele după tragedia de la clubul Colectiv, manifestanţii au plecat în marş spre Guvern, după o oprire la Ministerul Sănătăţii. Ei au cerut demisia ministrului Sănătăţii şi au scandat: "Achimaş, pe făraş!", "Solidaritate pentru sănătate!", "Sănătate pentru toţi, nu doar pentru mafioţi!", scrie mediafax.ro.

Manifestanţii au protestat faţă de încercarea de muşamalizare a scandalului dezinfectanţilor cu probleme de către autorităţi, precum şi faţă de modul cum Ministerul Sănătăţii a tratat cazul: prin ridicarea de probe de pe hainele oamenilor din spitale şi a paturilor, şi nu direct din substanţele folosite la dezinfectare.

Dacă la Bucureşti au ieşit în stradă câteva sute de oameni, protestul de la Cluj a fost anost. Numai câţiva clujeni au ieşit să îşi strige nemulţumirile în stradă. 30 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii. Cu măşti chirurgicale pe faţă şi bannere cu mesaje precum "Indiferenţa ucide", "Spitalele folosesc apă în loc de dezinfectant" şi "Sistem medical infectat", oamenii au încercat să îşi facă vocea auzită.

Etichete
Comenteaza