Prostituată înrăită: amendată cu 40.000 de euro şi trimisă apoi după gratii

Prostituată înrăită: amendată cu 40.000 de euro şi trimisă apoi după gratii
Prostituata care a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu executare, sentinţa fiind o premieră la nivel naţional, are datorii de aproape 40.000 de euro la stat, banii provenind din cele 123 de amenzi neplătite.

Ştefania Maria Lăcătuş încearcă să obţină clemenţa judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj, după ce a fost condamnată de judecătorii din Baia-Mare la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru prostituţie. Cazul este o premieră, întrucât prostituatele scapă, de obicei, cu o amendă sau cel mult cu o condamnare cu suspendare.

Însă, Lăcătuş este recidivistă, ea fiind iniţial condamnată, în 2011, la şase luni de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de 2 ani şi şase luni. Întrucât a fost prinsă din nou în flagrant, întreţinând relaţii sexuale contra cost, prostituatei i-a fost revocată suspendarea şi a fost trimisă de judecătorii băimăreni după gratii, sentinţa fiind pronunţată în 6 iunie 2012.

"Inculpata Lăcătuş Ştefania Maria nu este încadrată în muncă şi nu are nicio sursă de venit. În perioada decembrie 2010 - decembrie 2011, aceasta, pentru a-şi procura mijloacele de existenţă, a întreţinut raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi, pe care îi acosta pe B-dul Independenţei sau B-dul Bucureşti din Baia Mare. Pentru raporturile sexuale întreţinute, inculpata primea de la clienţi în medie 50 lei/zi. În perioada sus-arătată, inculpata a fost sancţionată contravenţional de 123 de ori. Potrivit adresei 10637 din 12.01.2012 inculpata nu are bunuri impozabile şi figurează cu un debit de 168.500 lei provenit din amenzi contravenţionale", se arată în motivarea Judecătoriei Baia-Mare.

Judecătorii justifică pedeapsa cu executare prin recidiva femeii, dar şi prin numărul foarte mare de procese verbale de contravenţie care au fost întocmite pe numele inculpatei, aspect ce dovedeşte, în opinia lor, "o activitate cu caracter de obişnuinţă şi vădeşte o periculozitate socială sporită, întrucât exprimă o poziţie negativă faţă de muncă, iar pe de altă parte constituie o încălcare gravă a moralei, prin puterea de contaminare pe care o poate avea, mai ales asupra persoanelor tinere, cu grave deficienţe educaţionale". Recursul făcut de Ştefania Maria Lăcătuş se judecă la Curtea de Apel Cluj.

 

Comenteaza