Pronostic rezervat în cazul băieţelului din Cluj muşcat de câini

Pronostic rezervat în cazul băieţelului din Cluj muşcat de câini
Un băieţel de 8 ani este internat în stare critică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, unde a ajuns cu 30 de muşcături de câini, pe corp şi pe faţă. El a fost operat timp de şase ore, în noaptea de joi spre vineri.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

UPDATE: Băiatul este internat în stare critică în Secţie de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, medicii fiind rezervaţi în privinţa evoluţiei strării sale.

"Prezenta şoc hemoragic în urma plăgilor sângerânde şi în şoc traumatic. Va mai fi nevoie de transfuzii şi de alte intervenţii, dar perioada grea de acum începe, pentru că toată această parte de patologie de şoc traumatic începe să se manifeste. Pronosticul este destul de rezervat, având un vedere că chirurgul nostru care are o experienţă de 15 ani mi-a spus că niciodată nu a mai văzut aşa ceva. Practic, nu există nicio suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată", a explicat Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Potrivit medicilor, băiatul va rămâne internat cel puţin o lună şi ulterior, cel mai probabil, va avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a depăşi această traumă.

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au sesizat Protecţia Copilului cu privire la acest caz, copilul fiind singur în momentul în care a intrat în curtea societăţii comericiale unde a fost atacat de câini.

Cele patru animale au fost luat de Serviciul de Ecarisaj al Primăriei până la finalizarea anchetei.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Călin Lazăr, a declarat, vineri, că băieţelul prezenta între 20 şi 30 de muşcături pe întreaga suprafaţă a corpului, inclusiv pe faţă.

"Joi seara a fost adus la spitalul nostru cu o ambulanţă de la Turda un băieţel de 8 ani, conştient, care prezenta muşcături multiple de câine, între 20 şi 30, pe toată suprafaţa corpului, şi pe faţă, trei cu smulgere de muşchi la nivelul axilei stângi, pectoral stâng şi partea dorsală stângă. A intrat imediat în operaţie, au fost efectuate suturi, deocamdată este în stare critică. A fost o operaţie masivă pentru oprirea hemoragiilor, intervenţia a durat circa 6 ore şi a fost efectuată de o echipă întreagă şi de 2 chirurgi plasticieni. Băieţelul este intubat, ventilat, aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile, pentru că pot să apară complicaţii", a spus Lazăr, pentru news.ro. 

Potrivit acestuia, în întreaga sa carieră de medic nu a mai văzut un astfel de caz de copil muşcat de câini.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat, vineri, că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

"Din primele informaţii rezultă că băieţelul în vârstă de 8 ani a pătruns, joi după - amiază, în incinta unei societăţi comerciale din Câmpia Turzii, unde a fost atacat de patru câini care se aflau în curte pentru paza perimetrului. Victima a suferit multiple muşcături şi a fost trasportată, iniţial, la Spitalul Municipal Câmpia Turzii, după care a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate", a spus Jucan.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza