Proiect de lege pentru Uber şi Taxify: autorizaţie din partea autorităţilor locale şi prag de vârstă pentru şoferi

Proiect de lege pentru Uber şi Taxify: autorizaţie din partea autorităţilor locale şi prag de vârstă pentru şoferi

Momentan, serviciile de car-sharing (ridesharing) nu sunt reglementate în România, ceea ce a dus, cel puţin în ultimul an de zile, la numeroase divergenţe în triunghiul autorităţi - sistemul de taximetrie - utilizatorii platformelor de tip Uber.

Serviciile de ridesharing, precum Uber sau Taxify, vor avea nevoie de autorizație din partea autorităților locale, în localitățile în care îi desfășoară activitatea, iar șoferii vor avea un prag minim de vârstă pentru a putea face transport prin intermediul platformelor electronice, prevede o propunere de lege de reglementare a serviciilor de ridesharing inițiată de parlamentarii PSD, UDMR și PMP.

Potrivit iniţiativei legislative intrate, de miercuri, în dezbaterea Senatului, serviciul prestabilit de ridesharing înseamnă deplasarea împreună a persoanelor, cu ajutorul unui autovehicul, în baza unui contract de ridesharing încheiat între pasager şi şoferul autovehiculului, care este facilitat de o întreprindere autorizată conform prezentei legi, printr-o platformă sau aplicaţie tehnologică online. Contractul de ridesharing este încheiat, prin intermediul platformei electronice, între pasager şi şofer de fiecare dată când este contractată o cursă de către un pasager. Mai multe detalii AICI. 

Comenteaza