Progrese pe şantierul nodului rutier ce leagă autostrăzile Clujului FOTO/VIDEO

Progrese pe şantierul nodului rutier ce leagă autostrăzile Clujului FOTO/VIDEO
Asociaţia Pro Infrastructură (API) a publicat noi imagini cu lucrările la Nodul Gilău din Autostrada A3, care trebuie să conecteze tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu.

"Vă aducem o nouă filmare aeriană cu zona Nodului Gilău, capătul de lângă Cluj-Napoca al Autostrăzii A3, în care puteți vedea lucrările incipiente de la Podul Gilău (constructor Tirrena Scavi), dar și Centrul de Întreținere și Coordonare (CIC) Gilău (constructor UMB Spedition). La CIC șantierul este practic finalizat și s-a cerut recepția.

La Podul/Viaductul Gilău vedem un mic progres. Deocamdată este devreme să avem un avans deosebit pentru că abia acum câteva săptămâni (pe 27 octombrie) a fost dat ordinul de începere. Conform contractului, acest obiectiv trebuie să fie gata în august 2018. Atunci vom putea circula pe "muzeul" Gilău-Nădășelu (8,7 km) care este gata de la începutul acestei luni", scriu reprezentanţii ONG-ului de infrastructură. 

Tirrena Scavi a câştigat în această vară contractul pentru finalizarea podului peste Someşul Mic de lângă Cluj - Napoca, cu prețul de 25,97 milioane de lei, fără TVA, cel mai mic dintre cele şapte oferte depuse în total.

Valoare estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău și conexiunea dintre Secțiunea 2B cu Subsecțiunea 3A1 (Autostrada Braşov - Târgu Mures - Cluj - Oradea) era de 48,56 milioane de lei, fără TVA.

Construcţia acestui pod a fost începută de către americanii de la Bechtel care au realizat şi tronsonul Gilău - Câmpia Turzii, înainte de rezilierea contractului cu statul român pentru Autostrada Transilvania.

Fără acest pod nu se va putea circula pe tronsonul Gilău - Nădăşelu, construit de firmele lui Umbrărescu, Tehnostrade şi Spedition UMB.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău este 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora.

 

Comenteaza