Programul Boc-Tişe pentru Cluj: autostrăzi urbane şi noi parcuri industriale

Programul Boc-Tişe pentru Cluj: autostrăzi urbane şi noi parcuri industriale
Primii doi candidaţi ai PDL în bătălia pentru Cluj, Emil Boc şi Alin Tişe, şi-au lansat public programele electorale.

Someş navigabil pe relaţia Cluj-Napoca - Dej, centre de excelenţă în IT şi în sport, un nou aeroport, autostrăzi urbane, şosele rapide şi căi ferate expres sunt doar câteva dintre proiectele noi propuse de cei doi democrat-liberali.

Dacă pe frontispiciul programului său electoral a scris: "Întotdeauna pentru clujeni!", Emil Boc şi-a început prezentarea proiectelor sale, enunţând un alt slogan: "Cluj-Napoca, oraşul în care să-ţi placă cel mai mult să trăieşti". Printre proiectele noi promise de Boc se află un "Centru regional de excelenţă pentru industrii creative şi IT". Fostul premier mai vrea să prelungească linia de tramvai până în Floreşti şi promite că în 2016 nu va mai exista nici o stradă neasfaltată în Cluj-Napoca. Boc mai promite "cel puţin 7.000 de noi locuri de parcare" în parkinguri subterane în zona centrală şi supraterane în cartiere, 60 km de piste pentru biciclete şi 50 de staţii de închiriere cu peste 500 de biciclete. După readucerea la viaţă a cinematografului Mărăşti, Boc spune că va urma reabilitarea cinematografului Dacia din Mănăştur. De asemenea, se angajează să amenajeze Someşul navigabil pe tronsonul cuprins între cartierul Grigorescu şi centru.

Un campus studenţesc în zona Lomb şi parking în Hasdeu sunt câteva dintre promisiunile făcute studenţilor. Cartier nou pe Valea Gârbăului şi aquapark la Băile Someşeni mai promite Boc. Nu sunt omise nici proiectele aflate în derulare, cum ar fi Centrul Cultural Transilvania, Sala Polivalentă, programul de reabilitare termică sau extinderea zonelor cu internet gratuit. Boc spune că dacă va fi ales îşi va respecta toate promisiunile, chiar dacă în urma alegerilor din toamnă partidul său va rămâne în opoziţie. "Clujul a reuşit să-şi recâştige independenţa financiară, noi am descentralizat şcolile, spitalele. Indiferent ce guvernare va fi la Bucureşti, acest oraş este pe picioarele lui şi nu mai poate avea de suferit", a declarat Boc.

"Programul pe care îl propun pentru Cluj se înscrie în acel program mare, amplu de dezvoltare a Clujului ca pol regional, ca centru al regiunii Transilvania. Asta este şi tema programului meu: Clujul, capitala Transilvaniei", a anunţat Alin Tişe. Extinderea parcurilor industriale, un centru de excelenţă în sport la Jucu, autostrăzi urbane, şosele rapide şi linii de cale ferată expres între oraşele judeţului, un nou aeroport regional internaţional, complex schiabil în zona Mărişel - Vlădeasa - Băişoara, redarea în folosinţă a mocăniţei Turda-Arieş, Complex Expoziţional Regional şi un Centru Integrat de Conferinţe sunt doar câteva dintre proiectele noi propuse de Tişe. În plus, el promite să prelungească Someşul navigabil pe relaţia Cluj-Dej, să înfiinţeze un parc tematic de distracţii în zona Ciurila şi un parc montan în zona Huedin, să reabiliteze Cheile Turzii şi să construiască un centru de colectare pentru produsele agricole ţărăneşti şi un abator acreditat. Tişe mai lansează şi un proiect de susţinere a cultelor şi bisericilor, intitulat "Judeţul lui Dumnezeu".

Nici el nu omite din program finalizarea proiectelor importante aflate în derulare, cum ar fi Spitalul Regional de Urgenţă, noua pistă a aeroportului, modernizarea a 800 km de drumuri judeţene, sistemul integrat de management al deşeurilor sau complexul hidroenergetic Tarniţa-Lăpuşteşti.

 

Etichete
Comenteaza