Profesor de sport, bătut în plin centrul oraşului Turda VIDEO

Profesor de sport, bătut în plin centrul oraşului Turda VIDEO
Bătăuşul este cercetat de poliţie pentru lovire, însă profesorul a reclamat că oamenii legii nu s-au sesizat pentru "tulburarea ordinii şi liniştii publice", cu toate că incidentul a fost în public, în centrul oraşului.

Profesorul de sport Dan Mureşan a fost bătut în seara de 10 iulie în Piaţa Republicii din Turda, în zona intrării în piaţa turdeană. "Am văzut o maşină care vine spre mine, aproape să mă calce. Şoferul pus o frână de s-a uitat toată lumea. S-au dat jos doi bărbaţi din maşină, iar unul, care se numeşte Lucian Babaioana, a început să mă lovească cu pumnii şi picioarele. Am căzut jos. În cele din urmă m-am refugiat într-un local şi am sunat la poliţie. Bătăuşul a fugit apoi", a povestit Mureşan.

Potrivit certificatului medico-legal, victima a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, Poliţia Turda a deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe. Această infracţiune este cercetată la plângere prealabilă şi poate interveni împăcarea. Dan Mureşan este revoltat pentru faptul că poliţia nu s-a sesizat din oficiu pentru infracţiunea mai gravă de "tulburare a ordinii şi liniştii publice". "Nu se poate ca în centrul Turzii să fi atacat ca în codru!", spune profesorul de sport Dan Mureşan. Acesta şi-a angajat avocat şi a depus în 4 august o plângere la Parchetul Judecătoriei Turda pe motiv că poliţia nu s-a sesizat.

"Din discuţiile avute cu mai mulţi foşti elevi, cu actuali elevi, precum şi cu diferite alte persoane publice, persoane care mă cunosc, mă apreciază, şi care au aflat cum am fost urmărit, umilit, înjosit şi bătut bestial în centrul Municipiului Turda, toţi aceştia îşi arată indignarea şi temerea faţă de aceşti suspecţi cunoscuţi de altfel în Turda, iar ce mi s-a întâmplat mie li se pot întâmpla şi lor şi oricui", se arată în plângerea lui Mureşan.

Vezi declaraţia video a lui Mureşan

"Fapta a produs o temere în comunitate, nu doar pentru cei care erau de faţă, şi o supărarea pentru că poliţia nu face nimic. Pedepsele pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice sunt mai mari", a spus avocatul Traian Alb. Acesta a invocat articolele 184 şi 371 din Codul Penal. De asemenea avocatul a cerut de la Primăria Turda imagini de pe camerele de supraveghere de pe stradă. "Nu există imagini, nu avem camere în acea zonă", a spus primarul Tudor Ştefănie.

Reprezentanţii IPJ Cluj spun că poliţiştii nu aveau de ce să se sesizeze. "Fapta a avut loc pe strada Republicii din Tuda. S-a considerat că nu există însă elementele constitutive ale infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. S-a primit plângerea de la parchet şi se va da un răspuns", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan.

Codul Penal
Art. 184 - Fapta se consideră săvârșită în public atunci când a fost comisă:
a. într-un loc care prin natura sau destinația lui este totdeauna accesibil publicului, chiar dacă nu este
prezentă nicio persoană;
b. în orice alt loc accesibil publicului, dacă sunt de față două sau mai multe persoane;

Art. 371 - Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori
prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se
pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Vezi declaraţia lui Traian Alb, avocatul profesorului bătut

Etichete
Comenteaza