Procesul Apostu: "Răsturnare spectaculoasă de situaţie"

Procesul Apostu:
"O schimbare fundamentală, spectaculoasă a situaţiei de fapt, net în favoarea lui Apostu", spune avocatul Gheorghiţă Mateuţ, după ultimul termenul al procesului fostului primar.

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul fostului primar al Clujului Sorin Apostu, susţine că procesul clientului său a marcat miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o răsturnare de situaţie. Ce s-a întâmplat? Pentru prima dată a fost audiată de instanţă Aspazia Droniuc, denunţătoarea lui Apostu. Până acum, tânăra refuzase să depună mărturie, prevalându-se de calitatea sa de inculpat. ÎCCJ a decis însă că Aspazia Droniuc nu mai este inculpat, odată ce a primit o hotărâre de comdamnare definitivă. Ea a fost condamnată în 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare.

Aşadar, Aspazia Droniuc a depus ieri mărturie la Înalta Curte, într-o înfăţişare maraton, de 5 ore. "Nu pot să vă spun ce a afirmat, dar cred că declaraţiile sale vor convinge judecătorii că Sorin Apostu nu este vinovat de infracţiunile de care este acuzat. Este o schimbare fundamentală, spectaculoasă a situaţiei de fapt, net în favoarea lui Sorin Apostu. Eu sunt avocatul lui şi pot fi acuzat de subiectivism, dar aşa am văzut eu declaraţiile Aspaziei Droniuc", a spus Mateuţ, pentru ziuadecj.ro.

Initial, pe lista celor care ar fi trebuit sa fie convocati ca martori se afla si senatorul Laszlo Attila, fost viceprimar in mandatul lui Apostu. "Nu am primit citatie pana luni, asa ca nu m-am prezentat", a spus Laszlo, de la Bucuresti. UDMR-istul ar putea fi citat la urmatorul termen al procesului, din 21 mai.

La termenul de ieri a mai depus mărturie Tohotan Andrea Eszter, dar şi Ramona Cuc, proprietarul agenţiei imobiliare Remax.

"Eu am stat doar două minute. Nu îl cunosc pe domnul Apostu, eu am fost martor în dosarul domnului Călin Stoia. Mi s-a cerut să spun dacă domnul Stoia mi-a fost client şi am confirmat. El este unul dintre cei mai corecţi clienţi ai agenţiei noastre", a spus Ramona Cuc.

Procesul în care sunt implicaţi soţii Apostu şi Călin Stoia se apropie de final. "Cel târziu până la toamnă vom avea o sentinta definitivă", a spus Gheorghiţă Mateuţ.

Comenteaza