Probleme pe Aeroportul Internațional Cluj din cauza vântului puternic! Un avion a ieșit de pe pistă

Probleme pe Aeroportul Internațional Cluj din cauza vântului puternic! Un avion a ieșit de pe pistă

O aeronavă Airbus 320 a ieșit în afara pistei, luni seară, pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, din cauza condițiilor meteorologice. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar incidentul nu s-a soldat cu pagube materiale.

Avionul aparținea companiei Wizz Air și venea din Bologna, Italia. Potrivit conducerii aeroportului clujean, se pare că și pilotul aeronavei a avut o parte de vină la producerea acestui incident.

„Urmare a vremii nefavorabile și datorită faptului că pilotul a întors avionul pe pistă, aeronava Airbus 320 a ieșit puțin în afara pistei. Nu era recomandat să întoarcă pe pistă în asemenea condiții meteorologice. Nu a fost avariată deloc aeronava, evenimentul nu a fost unul major, iar activitatea s-a reluat ulterior”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo.

Potrivit acestuia, din acest motiv, au fost și două zboruri care au suferit întârzieri de aproximativ jumătate de oră. Este vorba de zborul Lufthansa care venea de la Munchen și un zbor Wizz Air de la Valencia. 

Comenteaza