Probleme cu hidranţii la blocurile de pe străzile private din Cluj

Probleme cu hidranţii la blocurile de pe străzile private din Cluj
Tragedia de la ansamblul rezidenţial din Bucureşti care a luat foc în urmă cu două zile s-ar putea repeta oricând şi la Cluj. Asta pentru că pe străzile private din oraş existenţa, dar şi funcţionarea hidranţilor depinde doar de responsabilitatea locatarilor din zonă.

Cele mai mari probleme sunt în cartierul Europa, unde există şi cele mai multe străzi private, care nu fac parte din domeniul public şi nu sunt dotate cu hidranţi.

Primăria are în administrare şi întreţinere peste 1.500 de hidranţi, răspândiţi pe toate străzile aflate în proprietate publică. Reprezentanţii primăriei spun că hidranţii sunt verificaţi periodic atât de oamenii municipalităţii, cât şi de cei ai Companiei de Apă şi pot fi utilizaţi fără probleme în orice moment. Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre străzile private din municipiu.

"Pe aceste străzi private primăria nu are competenţe de a interveni din punct de vedere al hidranţilor şi practic acolo, în funcţie de proiect şi în funcţie de responsabilitatea fiecărui proprietar care a obţinut autorizare pe proiectul respectiv, hidranţii sunt în parametrii sau nu, nefiind în atributul administraţiei locale verificarea lor", a specificat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj au precizat că, până în prezent, nu au întâmpinat probleme la nici o intervenţie chiar şi în aceste zone. În schimb, nu au putut ajunge la o casă care ardea în cartierul Europa din cauza străzilor prea înguste existente în zonă. Mansarda unui ansamblu rezidenţial de 11 etaje din Bucureşti a ars în întregime în urmă cu două zile. Stingrea incendiului a fost îngreunată de faptul că reţeaua de hidranţi din zonă nu funcţiona, iar pompierii au fost nevoiţi să folosească apa din rezervă propria ori din Dâmboviţa. (REALITATEA TV Cluj) 7

 

Comenteaza