Probă pentru patrupezi la Maratonul Clujului. A fost prezent şi jandarmul Pyp FOTO

Probă pentru patrupezi la Maratonul Clujului. A fost prezent şi jandarmul Pyp FOTO
La start s-au aliniat peste 30 de echipe, cu căței de diferite rase, printre care şi Pyp, un ciobănesc german, câine de serviciu al Jandarmeriei Cluj.

Promenada dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă a fost luată cu asalt de labradori, teckeli sârmoși, bișoni, ciobănești de toate felurile. Cei care au dat startul spectacolului au fost doi dintre patrupezii asociației Icare, care își caută stăpân și care, foarte disciplinați, le-au explicat celorlalți căței înscriși în concurs cum se desfășoară ștafeta neoficială a Maratonului Internațional Cluj.

Căţeii au fost echipaţi cu o cameră de acțiune Smailo, montată pe un ham special, pentru un "experiment", organizat în premieră în România, menit să îi ajute pe oameni să își cunoască mai bine prietenii lor blănoși.

„Mi s-a părut fascinant, întotdeauna, modul în care căţeii percep lumea din jur, modul în care-şi aleg ei să exploreze tot felul de colţişoare. Duminică am putut să vedem live felul în care alergătorii oameni şi alergătorii căţei văd un traseu de competiţie, ne-am distrat, ne-am jucat, şi ne-am bucurat de mişcare", a spus Ruxandra Fluieraș, o tânără din Cluj care a făcut echipă cu bulldogul său francez, Macho. 6.000 de persoane au participat, duminică, la Maratonul Internațional Cluj.

Comenteaza