Priveşte, citeşte!: Călătorii în timp, fenomene paranormale şi misiuni riscante în cinematografele clujene

Priveşte, citeşte!: Călătorii în timp, fenomene paranormale şi misiuni riscante în cinematografele clujene
Se lansează thriller-ul "Looper", animaţia "Paranorman" şi filmul poliţist "End of Watch"

Looper

Joseph Gordon Levitt şi Bruce Willis sunt una şi aceeaşi persoană în thriller-ul SF "Looper". Cu acţiunea plasată într-un viitor unde a fost inventată călătoria în timp, disponibilă numai la negru, filmul îl are în centru pe Joe, un criminal care face bani întorcându-se în trecut pentru a ucide oameni dictaţi de mafie. Lucrurile se complică atunci când Joe (Levitt) trebuie să ucidă varianta îmbătrânită a lui însuşi (Willis), trimisă din viitor.

ParaNorman

ParaNorman, filmul de animaţie 3D care a necesitat cel mai mare efort de producţie din istoria cinematografiei, ne spune povestea lui Norman, un băiat introvertit care poate să vadă fantomele oamenilor şi animalelor moarte. Când oraşul în care locuieşte este invadat de zombii, Norman se vede nevoit sa apeleze la capacităţile sale paranormale pentru a-i salva pe toţi. Această animaţie stop-motion a fost realizată de aceeaşi echipă care a creat animaţia nominalizată la Oscar - "Coraline".

End of Watch/Ultima Razie

Jake Gyllenhaal şi Michael Peña intră în pielea tinerilor poliţişti Taylor şi Zavala din LAPD, doi buni prieteni care patrulează pe cele mai periculoase străzi ale Los Angeles-ului, pentru a-i captura pe infractori şi a reinstaura domnia legii. Filmat în întregime cu ajutorul unor camere HD manevrate manual şi narat la persoana întâi, "End of Watch" îi surprinde în acţiune nu numai pe ofiţerii de poliţie, dar şi pe componenţii bandelor de stradă, pe traficanţii de droguri şi pe simplii cetăţeni prinşi în încrucişarea de focuri, realizând un portret realist şi sumbru al oraşului şi al poliţiştilor care îşi riscă zi de zi vieţile pentru a-i proteja pe nevinovaţi, insistând pe preţul pe care îl plătesc familiile acestora. n
Toate filmele rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City. La Cinema Florin Piersic rulează doar "Paranorman".

Premium Rush/Cursă fără frâne - un film la care aveţi mare nevoie de frâne!

Nici măcar simpaticul şi talentatul Joseph Gordon Levitt, actorul care joacă rolul titular, nu reuşeşte să pună frână la dezastrul care se dezlănţuie cu fiecare minut, pe măsură ce acţiunea filmului înaintează spre un total fiasco.

Wilee, botezat sugestiv după lupul Wile E Coyote din desenele cu struţul vitezoman, este unul dintre cei mai agili şi agresivi curieri. El goneşte în traficul din New York o bicicletă specială, foarte uşoară, cu o singură viteză şi fără frâne, riscându-şi zilnic viaţa. Însă livrarea unui plic se transformă într-o cursă pe viaţă şi pe moarte pentru tânăr, după ce se trezeşte cu un poliţist corupt pe urmele lui.
"Premium Rush" o dă rău de tot în bară la capitolul scenariu. Replicile sunt lipsite de substanţă şi momentele comice sunt nişte clişee, singurele elemente care mai salvează filmul fiind muzica antrenantă şi o parte din scenele de urmărire, în care Wilee opreşte timpul în loc analizând rute sigure pe care poate să se strecoare. Filmul vinde mai bine GPS-ul cu care este dotat smarthpone-ul protagonistului, decât povestea căzută în extrema dramatismului şi umbrită de penibila disperare a unui poliţist dependent de jocuri de noroc şi de autoritatea unui bătrân cocoşat şi a acolitului său cu guşă dublă.
Joseph Gordon Levitt a renunţat la frânele de la bicicleta sa pentru acest rol, însă vouă vă sugerăm să frânaţi puternic şi să faceţi cale întoarsă din faţa acestui film.

Rubrică oferită de cinemarx.ro

 

Comenteaza