Prinţul Charles: "Transilvania, cel mai bun produs de export al României". Eşti de acord?

Prinţul Charles:
Transilvania este cel mai bun produs de export al României, crede prinţul Charles al Marii Britanii, prezent timp de trei zile în Ardeal.

Declaraţia a fost făcută într-un interviu care va fi difuzat în această seară la televiziunea publică, la ora 21, în emisiunea „Cu ochii'n 4". "Nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania. Nici Marea Britanie nu are o astfel de comoară", este de părere prinţul Charles. Acesta finanţează o fundaţie, "Mihai Eminescu Trust", care are rolul de a restaura mai multe comori arhitectonice ale Transilvaniei şi care a asigurat o parte dintre fondurile pentru restaurarea palatului Banffy din Bonţida.


Prinţul Charles al Marii Britanii se află de duminică seara într-o vizită privată în România.

Amintim, ziuadecj.ro a prezentat recent povestea a doi scoţieni care împărtăşesc punctul de vedere al prinţului Charles: aceştia au renunţat la casa lor din Marea Britanie şi au achiziţionat câteva locuinţe vechi şi dărăpănate dintr-o localitate în apropiere de Huedin. Cei doi parteneri, Sara Meaker şi Douglas McFarlane, s-au mutat la Cluj, unde cultivă pe mici parcele de pământ legume certificate ecologic. Aceştia s-au mutat în România de aproape patru ani şi au cumpărat în Aluniş şi Domoş mici parcele de teren, dar şi două case ţărăneşti, unde cultivă legume pentru care au primit certificate ecologice.

"Ne plăcea să locuim în România. Şi acum ne place, mai mult decât orice, conexiunea puternică pe care oamenii o au cu pământul - faptul că majoritatea ţăranilor au grădini şi ştiu cum să cultive legume şi fructe, să exploateze pământul şi să supravieţuiască cu foarte puţin. Românii sunt, după părerea noastră, foarte plini de resurse", spune McFarlane. Vezi aici povestea celor doi scoţieni.

 

Comenteaza