Primarul din Florești, apel către locuitorii comunei: „Curăță după câinele tău! Va face diferența”

Primarul din Florești, apel către locuitorii comunei: „Curăță după câinele tău! Va face diferența”
| Foto: ziuaconstanta.ro

Administrația locală din Florești a lansat o campanie de informare și responsabilizare, care se va desfășura atât în mediul online, cât și în mediul fizic.

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a transmis un mesaj referitor la importanța curățării după animalele de companie.

„Curăță după câinele tău! Va face diferența!

Floreștiul este o comunitate tânără și tot mai mulți decid să aducă în familie un cățel. Îmi doresc să devenim o comunitate unită și responsabilă, cu un grad de toleranță ridicat și un mediu înconjurător curat. Mulți proprietari adună după câinele lor, dar mulți nu o fac.

Astfel, am considerat necesar să lansăm Campania Curăță după câinele tău! Va face diferența! Campania de informare și responsabilizare se va desfășura atât în mediul online, cât și în mediul fizic.

De ce e important să adunăm după câinele nostru?

1. Majoritatea oamenilor iubesc animalele, dar sunt deranjați când nu se adună după căței. Cu cât mai puține fecale pe trotuare, spații verzi, etc, cu atât mai repede crește gradul de toleranță și respect.
2. Încurajăm schimbarea pe termen mediu-lung. Cu cat mai multi proprietari responsabili, cu atat mai multe locatii vor fi deschise către politica pet friendly, atât în instituțiile publice, cât și în mediul privat.
3. Bolile transmisibile la căței pot fi prevenite – Una dintre cele mai periculoase boli este parvoviroza, expunerea unui pui sau a unui câine cu sistemul imunitar slăbit poate duce chiar la deces.
4. Transmiterea parazitilor între căței sau de la căței la oameni poate fi prevenită.
5. Se reduce numărul insectelor ca și mustele, țânțarii.
6. Se reduce poluarea mediului”, se arată în postarea lui Pivariu.

Comenteaza