PRIDE, marș cu două mii de persoane prin centrul Clujului

PRIDE, marș cu două mii de persoane prin centrul Clujului

Aproximativ 2.000 de membri și susținători ai comunității LGBTQ au participat sâmbătă la Marșul Pride 2022, în Cluj-Napoca. 

Evenimentul organizat de asociația PRIDE Cluj, în parteneriat cu grupul Queer Sisterhood Cluj, are loc între 6 și 12 iunie, iar sâmbătă după-amiază a avut pe agendă marșul Cluj Pride 2022.

În jur de 2.000 de persoane s-au adunat în Piața Unirii, de unde, la ora 15.30, au pornit în marș pe traseul str. Regele Ferdinand, str. George Barițiu, str. Emil Isac, Primăria Cluj, str. Petru Maior, Piața Lucian Blaga, str. Napoca și, înapoi, în Piața Unirii.

În Piața Unirii au fost aduse pancarte colorate, cu inscripții în mai multe limbi, inclusiv ucraineană. Membri asociației au întins steagul LGBTQ, pe care, apoi, l-au purtat în marș.

Emil Boc, invitat la ediția din 2023

Participanții au parcurs traseul cu steaguri și stegulețe în culorile LGBTQ, dar și cu mesajul "Suntem Aici". S-au scandat lozinci care promovează iubirea și s-au purtat pancarte cu mesaje ca "Nu te teme de iubire"/ "Drepturile omului sunt ale tuturor, nu doar ale creștinilor ortodocși"/ "Vrem doar să ne lăsați să iubim și să trăim în pace", dar și cu o invitație adresată lui Emil Boc: "Domnule primar, la anul vă vrem cu noi!".

Pe tot parcursul său, marșul a fost însoțit de jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca.

Comenteaza