Prezicerile lui Guşă: Tişe rămâne la Consiliul Judeţean, dar nu-l vede favorit pe Boc la Primărie. "Lucrurile se joacă!"

Prezicerile lui Guşă: Tişe rămâne la Consiliul Judeţean, dar nu-l vede favorit pe Boc la Primărie.
Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, este favoritul competiţiei pentru un nou mandat în faţa contracandidatului propus de USL, Horea Uioreanu. Nu acelaşi lucru se poate spune despre fotoliul de primar, unde "lucrurile se joacă", spune consultantul politic Cozmin Guşă.

"La Consiliul Judeţean nu văd o problemă pentru Alin Tişe în confruntarea cu Horea Uioreanu. Tişe este şi extras din marele scandal în care a fost implicat Sorin Apostu. Acolo practic structura politică reprezentată de Boc sau de Buda şi-a luat "partea leului", a spus Guşă în această seară,  într-o intervenţie la Realitatea TV Cluj.

El spune că în urmă cu câteva luni ar fi garantat că Emil Boc va câştiga alegerile pentru Primăria din Cluj-Napoca, dar acum nu mai este la fel de sigur: "azi, din cauza deciziei mult prea tardive a lui Boc, după postura de maxim înfrânt şi după căderea guvernului Ungureanu, lucrurile se joacă. Nu-l văd favorit pe Boc, ci pe candidatul USL (Marius Nicoară-n.red.), pentru care şi Ponta, şi Antonescu vor depune toate eforturile", a spus Guşă. În consecinţă, spune el, "eu văd un fel de coabitare între un primar al USL şi un preşedinte de Consiliu Judeţean deocamdată al PDL, dar atitudinea de independent a lui Tişe se va vedea mai bine după alegerile locale".

Comenteaza