Preşedintele Germaniei a demisionat

Preşedintele Germaniei a demisionat
Preşedintele Germaniei, Christian Wulff, vizat de un scandal de corupţie, îşi va anunţa astăzi demisia din funcţie, informează agenţia de presă germană DPA, care citează "surse bine informate", transmite AFP
">

Apelurile la demisia lui Wulff s-au intensificat în ultima perioadă, iar Parchetul din Hanovra a anunţat joi că a cerut ridicarea imunităţii preşedintelui republicii.

"După o verificare exhaustivă a noilor documente şi evaluarea articolelor din presă, parchetul din Hanovra estimează că există fapte suficiente pentru suspiciuni de încălcări ale legii sau de beneficii de avantaje" ale lui Wulff, a explicat într-un comunicat parchetul din capitala landului Saxonia inferioară, citata de realitatea.net.

"Încrederea" concetăţenilor mei este afectată. "Din acest motiv, nu mai este posibil să îmi exercit funcţia. De aceea demisionez", a declarat solemn Wulff, un conservator care a fost ales cu dificultate la preşedinţie în iunie 2010, în urma eforturilor cancelarului Angela Merkel.

Parchetul din Hanovra (nordul Germaniei) a cerut joi seara ridicarea imunităţii preşedintelui Christian Wulff, în urma suspiciunilor de prevaricaţiune.

Wulff este criticat aspru de la jumătatea lunii decembrie de presa germană, care îl acuză că a profitat de poziţia sa de şef al Guvernului din Saxonia inferioară pentru a obţine diverse avantaje financiare, încercând apoi să ascundă aceste afaceri.

Preşedintele german a fost atacat fără menajamente pentru că a ascuns un împrumut, a profitat de vacanţe gratuite din partea unor oameni de afaceri bogaţi, iar apoi pentru că a încercat să facă presiuni asupra jurnaliştilor cu scopul de a împiedica publicarea informaţiilor.

În Germania, funcţia preşedintelui este în principal onorifică, însă acesta este o autoritate morală.

Etichete
Comenteaza