Preşedintele CFR-ului: Cota lotului a crescut după evoluţiile din LC, nu datorită numărului de jucători

Preşedintele CFR-ului: Cota lotului a crescut după evoluţiile din LC, nu datorită numărului de jucători
Valoarea lotului CFR-ului este estimată la peste 46 de milioane de euro, confom unui portal internaţional de specialitate. Lotul „feroviarilor" are un număr record de 36 de fotbalişti, însă preşedintele clubului consideră că evoluţiile din Liga Campionilor (LC) şi nu numărul jucătorilor sunt cele care au ridicat cota echipei.

">

„Evoluţiile foarte bune din Europa cresc cota jucătorilor, cu mai mulţi care s-au remarcat în Liga Campionilor s-a întâmplat asta, de la Felgueiras, la Ivo Pinto, Camora, Rui Pedro, Kapetanos. Nu numărul jucătorilor creşte valoarea, pentru că sunt unii la care cota nu a crescut, ci evoluţiile jucătorilor", a arătat preşedintele echipei CFR Cluj pentru ziuadecj.ro.

Valoarea lotului echipei CFR Cluj este estimată în prezent la 46,15 milioane de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.de. Cel mai valoros fotbalist al feroviarilor este considerat Mario Felguieras - 4.5 mil. Euro. a cărui cotă a "explodat" după paradele din Liga Campionilor. Dacă în august 2012 valoarea lui era estimată la 1,9 mil. euro, după mai multe partide de excepţie în Liga Campionilor cota lui a ajuns la 4,5 mil. euro.

Întrebat dacă clubul clujean este dispus să îl cedeze pe portarul portughez, Mureşan a precizat „doar dacă vom avea o ofertă foarte bună, dacă nu, nu".

Al doilea ca valoare din lotul CFR-iştilor, conform portalului amintit, este Sougou - 4 mil. euro, iar al treilea Kapetanos - 3,25 mil. euro. De asemenea, mai mulţi fotbalişti au trecut şi ei de borna de 2 mil. euro, Bastos - 2,3 mil. euro, Ivo Pinto - 2,5 mil. euro şi Mario Camora - 2,2 mil. euro. Cadu este estimat şi el la 2,2 mil. euro, însă în cazul lui cota respectivă este una stabilită mai demult. Valoarea lui Rui Pedro, marcatorul unui hattrick în meciul cu Braga din Gruia este în creştere spectauloasă, de la 700.000 de euro în august 2012 la  1,7 mil. euro, în prezent. De asemenea cota lui Luis Alberto a crescut la 1,9 mil. euro.

 

Comenteaza