Preşedintele Camerei Deputaţilor: “Dejul are nevoie de un parc industrial susţinut de Guvern” FOTO/VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor: “Dejul are nevoie de un parc industrial susţinut de Guvern” FOTO/VIDEO
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a fost prezent astăzi la Dej şi a vorbit despre importanţa unui parc industrial în zonă.

Autorităţile locale din Dej au avut în această dimineaţă un oaspete de seamă în persoana lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor. Împreună cu primarul Dejului Morar Costan, consilierul judeţean Vasile Sălătioan, deputatul Cornel Itu şi viceprimarul Aurelian Mureşan, Zgonea a vorbit despre nevoia unui parc industrial susţinut de Guvern.

"Zona aceasta e una cu potenţial destul de mare. Acesta este cel mai important municipiu după Cluj Napoca. De exemplu, Dejul are nevoie de un parc industrial susţinut de Guvern. Are o capacitate de forţă de muncă destul de redusă din punct de vedere al costurilor, dar ridicată din punct de vedere al pregătirii. Trebuie să găsim care sunt elementele de strategie judeţeană, să vedem potenţialul din şcoală, ce pregătire au şi care sunt zonele în care putem să atragem investitori", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Parcurile private nu sunt un avantaj pentru România pentru că sunt destul de mari costurile şi atunci companiile nu vin în parcurile private. Eu am şi discutat cu domnul deputat (n.r - Cornel Itu) despre parcul industrial din zonă şi sper ca preşedintele Consiliului Judeţean Cluj să accepte această variantă şi o să am o discuţie la momentul oportun cu toţi parlamentarii de Cluj, indiferent de culoare şi cu primul ministru al României", a continuat acesta.

Primarul Morar Costan a ţinut să-i spună lui Zgonea că aşteaptă sprijinul său pe viitor. "Tot ce înseamnă proiecte la nivel local dorim să fie implementate şi sprijinite la nivel naţional. Cu siguranţă vom avea un partener şi un susţinător real în preşedintele Camerei Deputaţilor pentru că a fost la Dej şi simte nevoia de dezvoltare a oraşului", a spus primarul. "Cred că multe dintre problemele Dejului şi ale Colegiului 6, cu sprijinul dânsului (n.r - Valeriu Zgonea) o să le rezolvăm: parcul industrial, centura ocolitoare, infrastructură sau tomograf pentru spitalul din Dej", a explicat şi deputatul Cornel Itu.

La finalul vizitei, preşedintele Camerei Deputaţilor a primit un cadou din partea edilului Morar Costan, un tablou cu biserica reformată din oraş şi o mapă de prezentare a municipiului.

La numai o oră şi jumătate distanţă, la Dej a ajuns şi Ministrul Agriculturii, Dan Constantin, însoţit de Maria Grapini, Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, dar şi de alţi reprezentanţi ai Partidului Conservator.

Vezi mai jos declaraţia integrală a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea:

 

Comenteaza