Preotul din Tăuți, sancționat. Totul a plecat de la taxa pentru o înmormântare

Preotul din Tăuți, sancționat. Totul a plecat de la taxa pentru o înmormântare

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a luat act de comportamentul "regretabil și smintitor" al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți, protopopiatul Cluj, care "a produs "multă tulburare la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește".

"Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare.

În acest sens Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 159 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis ca preotului Florin Parasca să i se aplice sancțiunea disciplinară dojană arhierească, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public", transmite Mitropolia. 

Amintim că un preot ortodox din satul clujean Tăuţi, din comuna Florești, a refuzat să oficieze slujba de înmormântare, pretinzând familiei să îşi ceară iertare pentru modul în care a fost tratat.

După ce a primit scuze, a pretins să-i fie pupate mâinile. Totul a plecat de la taxa pentru locul de veci, de 5.000 de lei, pe care familia nu o plătise.

 

Comenteaza