Premierul Ludovic Orban cere rezolvarea urgentă a situației viitorului sediu al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca

Premierul Ludovic Orban cere rezolvarea urgentă a situației viitorului sediu al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca

Premierul Ludovic Orban a cerut la ultima ședință de guvern rezolvarea de urgență a situației legate de viitorul sediul al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca.

Astfel, Ludovic Orban a solicitat includerea unui proiect de hotărâre care să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru realizarea acestei investiții pe ordinea de zi a ședinței executivului care va avea loc în 30 decembrie.

„Aţi iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Unde s-a blocat? Verificaţi. Acolo e o situație. Nu o să mai aibă unde să desfăşoare activitatea dacă noi nu rezolvăm aprobarea indicatorilor tehnico-economici, să se poată da drumul la investiţie. Aş vrea ca la şedinţa de pe data de 30 decembrie să avem avizat proiectul. Dacă au observații, analizați observațiile care sunt formulate, dar la şedinţa de pe 30, vreau să fie pe ordinea de zi, să îl aprobăm”, a spus Orban în ședința de vineri seara.

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj ar putea fi construit pe strada Bucium, pe locul în care ar fi trebuit să fie ridicat cândva un spital de urgență și unde în prezent este o clădire în ruină.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a publicat deja pentru consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestei investiții. În nota de fundamentare a acestui proiect se arată că ”numărul studenților Academiei de Muzică din Cluj a crescut de aproximativ 8 ori în ultimii 20 de ani, ajungând la peste 1.000. Motiv pentru care instituţia ar avea nevoie de o infrastructură modernă, care să dezvolte educaţia muzicală şi să satisfacă cerinţele de pregătire a studenţilor, dar şi de organizare a evenimentelor artistice”.

Valoarea totală a investiției este de 176.488.000 lei (inclusiv TVA), din care valoarea finanțată de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții (CNI), este de 166.901.000 lei, iar durata de realizare este de 24 de luni.

 

Comenteaza