News alert PREMIERĂ LA CLUJ. Şofer arestat preventiv doar pentru că se afla sub influența alcoolului

PREMIERĂ LA CLUJ. Şofer arestat preventiv doar pentru că se afla sub influența alcoolului
| Foto: Arhiva

Judecătoria Turda a emis un mandat de arest prevenitiv pentru o persoană care a condus sub influența alcoolului, fără a săvârși alte infracțiuni rutiere. Este primul caz de acest fel din județul Cluj.

Șeful Poliției Rutiere Cluj, comisarul Paul Gavriș, a declarat miercuri, cu ocazia bilanțului pe 2018, că polițiștii clujeni au propus arestarea preventivă în cazul mai multor șoferi care au comis infracțiuni rutiere. În premieră, Judecătoria Turda a emis un mandat de arestare preventivă în cazul unui șofer care avea o alcoolemie de peste 1 la mie în aerul expirat și peste 2 grame/litru alcool în sânge.

"Doar pentru conducerea sub influența alcoolului, cei cu alcoolemie de peste 1 la mie au fost reținuți și, în continuare, propuși pentru măsuri legale preventive. Cu caracter de noutate, Judecătoria Turda a emis un mandat de arestare pentru o persoană care a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Avea peste 1 în etilotest și analizele au relevat o alcoolemie de 2,04 în sânge. Acesta este primul caz de arestare doar pentru alcool; în rest au fost arestări în cazul unor șoferi acuzați de mai multe infracțiuni”, a declarat șeful IPJ Cluj, Mircea Ion Rus.

74 de persoane au fost reținute pentru comiterea de infracțiuni rutiere în 2018, acesta fiind însă singurul caz de arestare preventivă pentru conducere sub influența alcoolului, fără concurs cu alte infracțiuni rutiere.

Comenteaza