Prefectul Clujului şi Î.P.S Andrei fără măşti în interior: "Aţi şters poza în care nimeni nu avea mască la eveniment! Şi mai aveţi pretenţii de la oameni"

Prefectul Clujului şi  Î.P.S Andrei fără măşti în interior: "Aţi şters poza în care nimeni nu avea mască la eveniment! Şi mai aveţi pretenţii de la oameni"

Ieri a avut loc o întâlnire fără măşti de protecţie între înaltele autorităţi ale urbei, într-o zi în care incidenţa ratei de infectare la Cluj-Napoca a ajuns la 6,70 de cazuri la mia de locuitori.

Praznicul Bunei Vestiri i-a adus pe prefectul Clujului, Tasnádi István-Szilárd şi  pe Î.P.S Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului faţă în faţă fără măşti de protecţie în interior. "Cu această ocazie, domnul prefect i-a înmânat o plachetă Î.P.S Andrei, în semn de prețuire și respect la împlinirea unui deceniu de slujire arhierească la Cluj, pentru contribuția la consolidarea prezenței Bisericii Ortodoxe Române în societate și cultivarea valorilor creștine ca reper de coeziune morală și etică în rândul credincioșilor", scrie pe pagina de facebook a prefecturii. 

Gestul le-a scăpat, dar poate că e o obişnuinţă. Cei din spatele lor, cu zâmbete largi, par să nu trăiască în aceeaşi  pandemie ca şi locuitorii de rând ai oraşului, cărora li se cere de zor să poarte mască şi pe stradă şi în instituţii. Gestul a fost apoi fotografiat. Culmea, apoi a fost şi postat pe pagina instituţiei Prefecturii Cluj.  Însă după ce şi-au dat seama ce repere "de coeziune morală și etică" au devenit în acel moment pentru clujeni, fotografia a fost ştearsă.

Nicio problemă, răul deja s-a produs. Fotografia a fost din plin taxată de către clujeni, revoltaţi de exemplul celor care ar trebui să fie exemple pentru cetăţeni.

"Domnule prefect, dumneavoastră aveţi întâlniri fără mască şi pe de altă parte, numărul de cazuri este mare în Cluj, sunt oameni care nu îşi pot desfăşura activitatea (restaurante, teatre, cinema, acum şi sălile de sport se închid), noi suntem obligaţi să purtăm peste tot mască... Cum e cu standardele duble? Cum să respecte oamenii regulile dacă dumneavoastră daţi un astfel de model? Cred că ar trebui să vă asumaţi ce aţi făcut, nu să ştergeţi poza, şi să vă daţi demisia!"

"Aţi şters poza în care nimeni nu avea mască la eveniment, nici măcar prefectul! Frumos exemplu!! Şi mai aveţi pretenţii de la oameni să aibă răbdare, să stea închişi şi asculte."

"Ce treabă are prefectul Tasnadi cu ÎPS-ul? E ortodox sau doar ipocrit? Dacă e ortodox, de ce nu poartă mască, dacă vrea să dea un exemplu? Dacă e ipocrit, înțelegem. Nu-i musai să poarte masca. Ioi, az istenem!"

"Domnule Prefect unde vă este masca?????"
 

Comenteaza