Prea puţin vaccin antigripal în Cluj VIDEO

Prea puţin vaccin antigripal în Cluj VIDEO
Scandalul din administraţia locală nu este singurul care zguduie Clujul în aceste zile. Nici în sistemul sanitar apele nu sunt mai liniştite. Medicii de familie acuză Direcţia de Sănătate că le-a furnizat un număr prea mic de vaccinuri antigripale. Doar 8% din necesarul de doze pentru pacienţii cu risc mare de îmbolnăvire a ajuns la medici. Între timp, conflictul a degenerat, iar unii dintre medici refuză acum chiar să ridice vaccinurile.

Direcţia de Sănătate Publică dispune, în prezent, de un stoc de 6.400 de doze de vaccin antigripal.

"Am achiziţionat această cantitate de doze de vaccin antigripal în limita sumei alocate de minister. În perioada următoare va urma ca ministerul să achiziţioneze alte doze, aproximativ 20.000, prin care să putem să asigurăm jumătate din cererile venite din partea acestor categorii de risc", spune şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma.

Medicii de familie susţin, însă, că acest număr acoperă doar 8% din necesar.

"Mi se pare o situaţie ieşită din comun, pentru că noi nu o să ştim cum o să o gestionăm. Vor fi foarte multe nemulţumiri din partea pacienţilor", spune medicul de familie Sanda Nemeş.

Părinţii cu copii mici sunt printre primii care au declarat că vor merge la medic. "Dacă o să fiu chemată la medic voi merge să îi fac vaccinul, aştept să ne cheme", spune un părinte.

Deoarece vaccinurile antigripale sunt insuficiente, o parte dintre medicii de familie au decis să nu intre în posesia lor, până în momentul în care vor ajunge la Cluj şi dozele suplimentare achiziţionate direct de către Ministerul Sănătăţii.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza