Poți lua coronavirusul din piscină? Ce spune profesorul Alexandru Rafila

Poți lua coronavirusul din piscină? Ce spune profesorul Alexandru Rafila

Se apropie perioada vacanțelor și autoritățile se pregătesc să relaxeze o parte din restricțiile impuse, astfel că oamenii vor să știe ce planuri pot să-și facă pentru această vară, astfel încât să nu riște o infectare cu noul coronavirus.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, spune că înotul practicat în apă cu clor este sigur, în principiu, pentru că apa este dezinfectată, dar depinde și de cât de mare e densitatea de persoane într-o piscină.

"Dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării, pentru că atunci când înoți mai sunt secreții, mai și expectorezi câteodată, iar masca nu se poate folosi. Nu este exclus însă să se inventeze un tip special de mască pentru înot", a spus profesorul Alexandru Rafila, la Digi24.

Reamintim că, începând cu 15 mai, România va ieși din starea de urgență, iar măsurile impuse în contextul epidemiei de coronavirus, vor fi eliminate gradual.

Comenteaza