Poștărița cu coronavirus din Triteni are 240 de posibili contacți

Poștărița cu coronavirus din Triteni are 240 de posibili contacți

Oficiul poștal din comuna Tritenii de Jos este acum închis după ce un factor poștal din localitate a fost depistat cu coronavirus.

"Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către Direcția de Sănătate Publică și de Inspectoratul de Poliție Județean, având în vedere numărul mare de posibili contacți (în jur de 240, aici fiind incluși toți din familiile cu care a interacționat). Între timp, oficiul poștal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spațiului.

Colegii cu care a interacționat factorul poștal rămân în izolare, la fel toți cei cu care a interacționat. Avem echipaj permanent acolo care patrulează și monitorizează respectarea restricțiilor. Pacienta are o formă ușoară spre medie de Covid-19, din descrierea medicilor", a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

În comuna clujeană a fost declanșată ancheta după ce factorul poștal care deservea mai multe localități din zonă a fost infectat cu noul tip de coronavirus. Instituția Prefectului Cluj a anunțat că s-a luat măsura izolării contacților direcți și că se face ancheta epidemiologică. "Factorul poștal a purtat mască și mănuși în permanență, conform obligațiilor impuse de Poșta Română", a declarat prefectul.

Angajata Companiei Naționale Poșta Română depistată cu Covid-19 a fost internată duminică la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, după ce miercuri, 15 aprilie, se afla în izolare la domiciliu.

Conform primarului Valer Sașa, la nivelul celor patru sate - Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni - au fost identificate peste 200 de gospodării unde factorul poștal a livrat pensiile sau alocațiile de stat pentru copii, în ultimele două săptămâni.

Comenteaza