Porţi montate ilegal în zona Câmpului, redeschise pentru trecători. Dohotaru: Stop urbanismului haotic!

Porţi montate ilegal în zona Câmpului, redeschise pentru trecători. Dohotaru: Stop urbanismului haotic!
| Foto: Facebook/ Adrian Dohotaru

Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru a anunţat că uşile care blocau accesul a sute de oameni pe o scurtătură din Mănăştur, zona Câmpului, au fost larg deschise, în urma unei sesizări făcute la autoritățile locale.

"În urma sesizării pe care am depus-o la primărie, două porți de pe o stradă privată, în zona cartierului Câmpului, s-au redeschis. Sute de oameni care merg la autobuz nu mai trebuie să ocolească 20 de minute în drum spre școală sau muncă.

Porțile sunt ilegale, nu au autorizație de construire, dar din cauza incompetenței polițiștilor locali procesul verbal care constată ilegalitatea a fost anulat mai demult în instanță. Primăria nu apără interesul public și adesea nici nu trimite juriști la instanță, de aceea poarta nu a fost dată jos", a scris Dohotaru, pe Facebook.

Deputatul spune că efectele "urbanismului haotic" nu se opresc aici, întrucât cartierele Bună Ziua ori Europa s-au dezvoltat fără funcții publice, trotuare, școli, creșe, parcuri, biblioteci sau dispensare publice.

"Au apărut aceste comunități îngrădite, gated communities, criticate în literatura de specialitate de decenii pentru inegalitățile produse și privatizarea spațiului public. Ei bine, literatura asta de specialitate nu a ajuns la primar sau la funcționarii din subordinea sa din moment ce s-a construit fără nicio noimă în oraș. Acesta este un mic exemplu de succes, dar nu sunt mândru de el pentru că la un alt capriciu, porțile se pot închide din nou. Iar fără o nouă administraţie, la Cluj se va construi la fel de haotic", a conchis Dohotaru.

Comenteaza