Ponta: Se caută soluţii ca de programul "Cornul şi laptele" să beneficieze doar cei care au nevoie

Ponta: Se caută soluţii ca de programul
Premierul Victor Ponta spune că se clLaptele" doar "cei care au cu adevărat nevoie", precizând că sunt mulţi copii care aruncă alimentele primite la şcoală, în timp ce alţii au nevoie de mai mult.

Victor Ponta a fost întrebat, luni, după slujba de la Mănăstirea Maglavit (Dolj), dacă mai susţine renunţarea la programul "Cornul şi laptele" şi redirecţionarea banilor respectivi către programele de after-school.

"Deocamdată programul «Cornul şi laptele» este finanţat parţial din fonduri UE şi parţial din fonduri bugetare şi lucrăm pentru ca banii să ajungă la copiii care au nevoie. Sunt mulţi copii care nu consumă nici lapte, nici corn, unii le aruncă, iar alţii au nevoie de mai mult. Pentru noul exerciţiu financiar UE 2014-2020, căutăm împreună soluţii pentru ca doar cei care au cu adevărat nevoie să primească acest sprijin" , a declarat Ponta.

Premierul Victor Ponta declara, în martie 2013, că Guvernul vrea să renunţe la programul "Cornul şi laptele", iar banii folosiţi să fie direcţionaţi către programele after-school.

"Vreau aceeaşi bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie şi vin la şcoală şi e bine pentru păriţi - vorbesc de cei din familii modeste, unde programul îşi atinge scopul - şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba", afirma Ponta, apreciind că programul presupune o risipă de bani ce ar putea folosiţi altfel.

Ulterior, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, spunea că programul "Cornul şi laptele" cu siguranţă nu se va opri, precizând totodată că astfel de programe vor fi regândite, pentru ca produsele să ajungă "unde este mai mare nevoie de ele".

Comenteaza