Video Foto Pompierii clujeni au salvat de la înec un băiat și câinele său

Un băiat și câinele său au fost salvați de pompieri după ce au fost atrași de curenții râului Someșul Mic.

Pompierii clujeni au fost alarmați pentru a salva un copil care a căzut în râul Someșul Mic pe raza localității Apahida.

Băiatul de 14 ani se juca alături de alți copii și de câinele său, pe care l-a dus în albia râului pentru a bea apă, moment în care a fost luat de curentul râului și purtat în aval, până când acesta a reușit să se prindă de o creangă de pe marginea apei, se arată într-un comunicat al ISU Cluj.

Copiii au văzut că băiatul nu mai poate să iasă cu puterile lui din râu și au anunțat angajații unui operator economic care se afla în apropiere, care la rândul lor au anunțat situația la numărul unic pentru urgențe 112.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale, o barcă de salvare și un echipaj SMURD, iar imediat după ce au ajuns la locul evenimentului au evaluat rapid adâncimea râului în zona respectivă, după care unul dintre salvatori a intrat în apă, asigurat cu o cordiță, a traversat râul și a reușit să-i scoată imediat din albia râului. A fost salvat atât băiatul, cât și câinele său.

Comenteaza