Pompier în timpul liber, intervenţie pe Autostrada Transilvania. A întârziat la meciul de la Cluj, dar a salvat o viaţă

Pompier în timpul liber, intervenţie pe Autostrada Transilvania. A întârziat la meciul de la Cluj, dar a salvat o viaţă

Un pompier aflat în timpul liber, care se deplasa spre Cluj-Napoca, la meciul dintre România şi Insulele Feroe, a intervenit la un accident rutier pe Autostrada 3.

"Pasiunea pentru meseria nobilă de salvator și spiritul civic de care dau dovadă pompierii, ori de câte ori au ocazia, l-au făcut pe plutonierul major Mircea-Nicolae Groza, din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba-Iulia, să se afle, ieri seară, în mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu.

Fiind un mare pasionat al fotbalului, pe timpul deplasării spre meciul de fotbal susținut de echipa națională la Cluj-Napoca a fost unul dintre primii sosiți la locul producerii unui accident rutier pe A3 soldat cu două victime.

Colegul nostru a evaluat situația și starea de sănătate a victimelor, a luat legătura cu serviciile profesioniste prin numărul unic de urgență 112, a acordat primul ajutor unei victime aflate într-o stare mai gravă, a evaluat cu responsabilitate victima asigurându-i acesteia confortul termic și i-a acordat îngrijirile medicale de bază până la sosirea echipajelor specializate.

Chiar dacă a întârziat la meciul dintre România și Feroe, a ajuns la timp pentru a se bucura de victoria echipei naționale. Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat conducerea instituției îl felicită pentru spiritul civic de care a dat dovadă", transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba. 

 

Comenteaza