Poliţiştii împart fluturaşi în Hazsongard pentru stoparea vandalismului

Poliţiştii împart fluturaşi în Hazsongard pentru stoparea vandalismului
Sute de fluturaşi sunt împărţiţi începând de astăzi în cimitirul central din Cluj-Napoca de către poliţiştii comunitari, în încercarea de a stopa actele de vandalism. Cimitirul, vechi de aproape 400 de ani, are o suprafaţă de mai bine de 20 de hectare.

Afişele care au început să fie distribuite de astăzi au un mesaj - "monumentele din Cimitirul Central trebuie protejate. Sunt o parte din istoria valoroasă a municipiului Cluj-Napoca" - şi un îndemn pentru cetăţenii care sesizează eventuale cazuri de distrugere a monumentelor funerare, care ar trebui să sune la numărul 984 pentru ca poliţiştii comunitari să poată interveni în timp util. "Ne-am gândit la această campanie pentru că cimitirul este unul important iar suprafaţa sa e mare. Nu vrem să se întâmple alte situaţii ca cele din timpul Rusaliilor", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

Amintim, primarul Sorin Apostu a arătat la începutul acestei săptămâni că cimitirul Hazsongard va fi supravegheat cu camere video în încercarea de a stopa eventualele acte de vandalism, după ce de Rusalii mai multe pietre funerare au fost stropite cu ulei ars.

Cimitirul este considerat unul cu valoare istorică, având în vedere vechimea sa, dar şi obiectiv turistic: Primăria spune că numărul vizitatorilor ajunge, în zilele de vară, la 1.500 de persoane pe lună.

Comenteaza